Actueel

? ? » @ # # + X » @ * » » - X ¤ . * ? X ! ¤ : ? ! # + " "

Daardoor duurt het ook steeds langer voordat ze in het ziekenhuis aan de beurt zijn. Jeugdartsen en orthoptisten slaan alarm.
Kinderen krijgen op jonge leeftijd een aantal keer een ogentest. Op 3-jarige leeftijd op het consultatiebureau en op 5-jarige leeftijd nog een keer bij de jeugdarts. Jeugdarts Vasanthi Iyer maakt zich ernstig zorgen. Steeds vaker moeten zij en haar collega's kinderen doorverwijzen naar de orthoptist, omdat er twijfels zijn over hun zicht. "Wij merken dat de ziekenhuizen onze aanmeldingen niet altijd meer aankunnen en er daardoor ook steeds langere wachtlijsten ontstaan."

nieuws 01 24

Orthoptist Linda den Hartog-Hootsen bevestigt dit beeld. "Wij zien vooral een toename in het aantal aanmeldingen van kinderen tussen de 6 en 9 jaar." En dat is volgens haar echt opvallend. Als orthoptist onderzoekt zij de oogstand, de samenwerking van de ogen en bij kinderen de ontwikkeling van het zicht.
Kijk voor het volledige artikel en video op Steeds meer kinderen met oogproblemen, wachtlijsten ziekenhuizen groeien | RTL Nieuws