Sponsoring

+ " ¤ . ÷ ÷ ? ¤ : » O ¤ @ » O ? ? * > ! - ! O : ? " # # - ¤ *

De NVvO is een belangenvereniging, een organisatie van de beroepsbeoefenaar 'de orthoptist'. Naast de contributie-inkomsten streeft de vereniging naar extra inkomsten om de doelstellingen van de NVvO binnen verantwoorde kaders te verbreden. De NVvO houdt zich hierbij aan de gedragscode van het Instituut voor Sponsoring en Fondsenwerving.

Dit betekent onder andere dat:

  • de NVvO alleen contracten aangaat met sponsors als de eigen onafhankelijkheid gewaarborgd is
  • de NVvO zelf de inhoud bepaalt van haar publicaties en van de onderwerpen die zij aan de orde stelt op nascholingsbijeenkomsten, symposia en dergelijke
  • in geval van sponsoring wordt volstaan met het noemen van de naam van de firma en niet met een productnaam van een medicijn
  • verkregen sponsorgelden worden besteed binnen de statutaire doelstellingen van de vereniging
  • meerdere bedrijven de NVvO sponsoren, zodat onafhankelijkheid gewaarborgd is
  • de sponsorcontracten juridisch goed onderbouwd zijn, verantwoordelijkheden en prestaties goed geformuleerd en uit elkaar te houden zijn, waarbij de financiële aspecten te scheiden zijn naar de geformuleerde verantwoordelijkheden.

Bij de totstandkoming van wetenschappelijke adviesrapporten en medische richtlijnen onderschrijft de NVvO mede de Code ter voorkoming van oneigenlijke beïnvloeding door belangenverstrengeling, opgesteld in januari 2012.

Heeft u interesse om de NVvO te sponsoren dan kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt vrijblijvend overleggen over uw wensen en mogelijkheden.