Ruimte voor
eigen keuzes

- ? » - X ? @ - # . + ¤ ! O @ » O ? # » - > > » @ # > ?

Elke oogtherapie biedt ruimte om die individueel in te vullen. Samen met je orthoptist maak je keuzes die bij jou passen.

Lui oog - eigen regie - Pascal - Michelle
Het verhaal van Pascalle

"Pascalle weet heel goed wat ze wil: als ze later groot is gaat ze in een Mini rijden. En daar heeft ze alvast een kamer vol posters en modellen van," vertelt Michelle over haar dochter. En diezelfde Mini is waarschijnlijk ook de reden dat Pascalle heel trouw is geweest aan haar oogtherapie in de afgelopen jaren.

"Want om goed Mini te kunnen rijden moet je ook goed kunnen zien." Maar voor goed zicht heeft Pascalle op jonge leeftijd al meerdere tegenslagen moeten overwinnen.

"Pascalle kon niet alleen op de fiets naar school" Michelle

Vanwege het luie oog moest Pascalle gaan 'plakken'. "Het luie oog is inmiddels veel bijgetrokken en ook het scheelzien was verholpen," constateert Michelle, "maar haar bril zet Pascalle niet meer af." Ondanks de aanvankelijke positieve resultaten van de occlusietherapie (de oogpleister) bleek na een tijdje toch een terugval.Pascalle ging opnieuw dubbelzien, viel regelmatig, liep tegen deuren aan en had moeite met stoepranden. Ze kon niet alleen op de fiets naar school." Ook op weg naar de gymnastiekles fietste ze naast de leerkracht en in de klas zat Pascalle voortaan vooraan.

"Als vriendinnen komen spelen gaat de pleister af" Michelle

"Tot overmaat van ramp gingen de plakkers irriteren," gaat Michelle verder, "en moest Pascalle kortere tijd gaan plakken. Gelukkig heeft ze een heel sterke motivatie om trouw te zijn aan haar therapie", vertelt Michelle, "en is ze heel stipt met plakken. Maar het afplakken van haar oog doet ze alleen buiten schooltijd en als vriendinnen komen spelen gaat de pleister meteen af." Na vier jaar hoeft Pascalle niet meer te plakken. Maar het gaat nog zeker acht jaar duren voordat ze in haar felbegeerde Mini mag rijden.

 

 

"Pascalle weet heel goed wat ze wil"

Michelle